Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Revin sau nu elevii la școală după vacanță? Iată ce spune șeful Direcției Educație

© Sputnik / Mihai CarausElev
Elev - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
Șeful Direcției Generale Educație Tineret și Sport a municipiului Chișinău a explicat ce se va întâmpla cu școlile din Capitală dacă criza gazelor naturale se va acutiza.
CHIȘINĂU, 25 - Sputnik. Instituțiile de învățământ din municipiul Chișinău ar putea reveni la învățământ online după vacanța de toamnă. Asta în cazul în care nu vom fi asigurați cu gaze naturale. Șeful Direcției Generale Educație Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, a avut o intervenție în cadrul emisiunii " Sputnik Matinal ", unde a lăsat să se înțeleagă că nu exclude această variantă.
Declarația a fost făcută în contextul în care Chișinău, dar și întreaga țară se confruntă cu o criză energetică. La începutul lunii octombrie a expirat contractul cu Gazprom ce ține de livrarea gazelor naturale în Republica Moldova, iar până în prezent nu a fost semnat un alt contract de lungă durată.
"În municipiul Chișinău noi am avut majoritatea elevilor cu prezența fizică din 1 septembrie. În situația în care vom avea o altă decizie a Comisiei Sănătate Publică de rang național, inclusiv de rang municipal, vom adopta alte scenarii", a declarat Andrei Pavaloi.
Șeful Direcției Generale Educație Tineret și Sport a mai declarat că majoritatea instituțiilor de învățământ din municipiul Chișinău sunt conectate la agent termic centralizat. Oficialul a dat asigurări că instituțiile de învățământ din Chișinău nu vor fi afectate, chiar dacă nu vom avea gaz.

"În cazul în care nu vom avea agent termic, vom încerca să găsim soluții de a încălzi instituțiile. Și aici vorbim de energie electrică. Vom folosi aparte de încălzire, vom folosi și alte surse, dar în principiu vorbim de aparate de încălzire."

Andrei Pavaloi a dat asigurări că toate instituțiile sunt pregătite pentru sezonul de încălzire și că după revenirea elevilor în toate școlile va fi cald.
Conductă de gaz - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Analize și opinii
Parlicov: Lecțiile pe care trebuie să le învețe guvernarea din criza gazelor naturale
"Toate instituțiile sunt gata în vedere conectării la agentul termic sau a reconectării la agentul termic. Anumite instituții, vorbim în special de școli vor fi deconectate și conectate mai aproape de revenirea la școală după vacanță. " a mai menționat șeful Direcției Generale Educație Tineret și Sport.
Vineri erau conectate la agent termic 83 de școli din cele 107 din Capitală.
Fluxul de știri
0