Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Durleșteanu: Guvernarea are nevoie de ajutor

© Sputnik / OsmatescoMariana Durleșteanu
Mariana Durleșteanu  - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Abonare
Criza energetică care se atestă în întreaga lume ar putea să se încheie spre sfârșitului lui februarie 2022. De această părere este fostul ministru al Finanțelor și președintele partidului „Legii și Dreptății” Mariana Durleșteanu.
CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Analiștii internaționali prevăd sfârșitul crizei energetice din lume în februarie 2022, iar guvernarea țării noastre are nevoie de ajutor pentru a putea gestiona criza, susține Mariana Durleșteanu.
În studioul Sputnik Moldova, fostul ministru al Finanțelor a declarat că după anunțul președintelui rus Vladimir Putin cu privire la creșterea aprovizionării cu gaz de către Gazprom, prețurile spot la gaz continuă să crească.

„Deciziile cu privire la problema gazului vor fi luate de președintele Moldovei și de actualul Guvern, dar cred că ei au nevoie de ajutor pentru a gestiona criza energetică din țară. Dacă o vor accepta. Timp de două luni de activitate a noului Guvern, cu toate intențiile lor bune, nu am simțit rezultatele”, a spus Durleșteanu.

Fostul ministru al Finanțelor susține că nu vede „binele pentru oameni” care a fost promis de actualul Guvern.
„Partidul majoritar și Guvernul au ridicat pensia la două mii de lei. Două mii de lei nu vor fi resimțițite de nimeni, deoarece pe parcursul a nouă luni de zile inflația a fost mai mare de 5%. Sunt sigură că după ce vor crește prețurile la gaz și electricitate, inflația va fi mai mare de 6%”, a conchis Mariana Durleșteanu.
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2021
Politică
Chicu a explicat ce se va întâmpla cu economia, dacă tariful la gaz va crește cu 50%
Fluxul de știri
0