Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Bruter: cu mici excepții, stânga este în declin în întreaga lume

© Sputnik / Mihai CarausMarș al susținătorilor PSRM
Marș al susținătorilor PSRM - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Analistul politic a vorbit despre degradarea globală a partidelor de stânga și a menționat că Moldova nu este o excepție.
CHIȘINĂU, 25 oct – Sputnik. Astăzi, opoziția de stânga din Moldova nu rezistă deocamdată presiunii puterii pro-europene.
Opinia a fost exprimată în studioul Sputnik Moldova de către analistul politic, expertul Institutului de Studii Umanitare și Politice din Federația Rusă Vladimir Bruter.
Potrivit acestuia, flancul stâng, așa cum a fost el până acum, și-a încetat existența. Acesta va continua să degradeze pentru că el nu are idei, nu are resurse, de aceea el urmează să-și ocupe locul său firesc.
"Astăzi, flancul stâng degradează în toată Europa Centrală și de Est, cu excepția poate a României, unde el nu a degradat însă condițiile acolo sunt destul de specifice, acolo flancul de stânga s-a constituit într-un fel de idee națională chiar încă înainte de Nicolae Ceaușescu", consideră analistul politic.
Bruter a menționat că, sub această formă, partidele românești de stânga se vor opune permanent așa-zisului curentului ”mainstream”, mai mult decât atât, în România flancul stâng se bazează pe dezbinarea teritorială a țării, care a fost, este și va fi. În Moldova nu este nimic de acest gen, iar faptul că aici stânga pierde treptat teren este în deplină concordanță cu tendință politică actuală.
"Flancul stâng degradează și în ​​Germania, și în Bulgaria, și în Polonia, unde el a degradat la limită. Ultimele alegeri din Cehia s-au încheiat cu faptul că, concomitent, două partide de stânga - comuniști și social-democrați - pentru prima dată în 30 de ani nu au acces în Parlament", a adăugat expertul.
Fluxul de știri
0