Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov a explicat de ce Rusia a renunțat la cooperarea cu NATO

© Sputnik / Алексей Майшев / Accesați arhiva multimediaKremlin
Kremlin - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2021
Abonare
Rusia a renunțat la relațiile cu NATO pentru că toate tentativele de a dezvolta un dialog cu blocul militar s-au dovedit a fi năprasnice, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
BUCUREȘTI, 24 oct – Sputnik. Rusia întotdeauna s-a pronunțat pentru a dezvoltare a relațiilor cu Alianța Nord-Atlantică (NATO), în pofida agresivității blocului politico-militar, însă toate eforturile s-au dovedit a fi zădarnice, motiv pentru care Moscova a renunțat la cooperare, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând suspedanrea activității reprezentanței permanente pe lângă organizație.
“Aici e foarte important să menționăm că în pofida agresivității acestui bloc, Rusia întotdeauna s-a pronunțat pentru o dezvoltare a relațiilor. Doar acum, când a devenit evident că toate eforturile noastre sunt zădarnice, am oficializat ceea ce era în realitate”, a declarat Peskov la postul de televiziune Rossiya 1.
„NATO consideră Rusia un adversar, iată nu e surprinzătoare această renunțare la relațiile cu organizația”, a mai adăugat Peskov.
“Nicio declarație pacifistă, nicio camuflare a acestei direcții agresive a NATO nu pot ascunde adevărata destinație a blocului. E un bloc agresiv, care ne consideră niște inamici. Iată de ce nu se va întâmpla nimic ieșit din comun dacă pe fundalul intensificării agresivității, pe fundalul unor astfel de declarații că principala sarcină este descurajarea noastră, pur și simplu vom renunța la aceste relații”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus.
Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat anterior că începând cu 1 noiembrie Moscova suspendă activitatea reprezentanței sale permanente pe lângă alianță. Aceste acțiuni reprezintă un răspuns la reducerea numărului angajaților reprezentanței Rusiei pe lângă bloc.
Fluxul de știri
0