Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Cosmonauții ruși se pregătesc pentru o misiune de aterizare pe Lună

© AFP 2022 / Frederic J. BrownLuna
Luna - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Centrul Rus de Cosmonautică (Roscosmos) a încărcat un videoclip cu antrenamentul cosmonautului rus Alexander Missourkin, în timpul pregătirii pentru o misiune de aterizare pe Lună.
BUCUREŞTI, 24 oct – Sputnik.Deși agenția Roscosmos nu plănuiește aterizarea cosmonauților pe Lună până în 2030, antrenamentul pentru această misiune a început deja.
Centrul de pregătire pentru cosmonauți „Yuri Gagarin” a încărcat un videoclip pe YouTube care arată cum se antrenează cosmonautul Alexander Missourkin pentru a ieși din modulul de aterizare pe Lună, exersând mișcările pe suprafața Lunii, lucrul cu instrumentele și revenirea în modul.
Toate aceste manevre, efectuate în cadrul experimentului „Sozvezdie” („Constelaţie”, în rusă – n. ed.), au fost posibile datorită dispozitivului Vykhod-2 (Output-2), conceput pentru a crea o gravitație similară celei lunare.

Un zbor către Lună, așteptat în 2028 și o aterizare pe Lună, în 2030

Vorbind în aprilie anul trecut, cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la primul zbor spațial al lui Iuri Gagarin, șeful Roscosmos, Dmitri Rogozin, a anunțat reluarea studiilor privind misiunile pe Lună, după o pauză de 45 de ani.
La începutul lunii ianuarie, Rogozin a dezvăluit planuri viitoare pentru efectuarea de zboruri pilotate către satelitul natural al Pământului.
„În 2028 va trebui să trimitem un echipaj către Lună, iar în 2030 un echipaj va trebui să aterizeze pe satelitul nostru”, a spus șeful Roscosmos.
De asemenea, la sfârșitul lunii septembrie, Roscosmos a lansat o licitație pentru cercetări și dezvoltarea programelor de zbor cu echipaj către Lună.
Potrivit documentului, cercetarea se referă la elaborarea de recomandări și cerințe pentru tehnologii, elemente și sisteme de echipamente spațiale care să asigure zboruri pilotate către Lună, precum și lucrările cosmonauților pe orbită și pe suprafața lunară, luând în considerare aspectele medico-biologice.
Fluxul de știri
0