Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tragedie pe platoul de filmare în SUA: Operatorul și regizorul au fost împușcați

© AP Photo / KOAT 7 NewsPoliția pe platoul de filmare a peliculei ”Rugina”
Poliția pe platoul de filmare a peliculei ”Rugina”   - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2021
Abonare
Operatorul care a fost împușcat în timpul filmărilor în SUA era cetățeană ucraineană.
CHIȘINĂU, 22 oct – Sputnik. Operatorul de cinema Galina Hatcins, pe care actorul Alec Baldwin a împușcat-o accidental pe platoul de filmare a peliculei „Rugina” în SUA, era cetățeană a Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al țării, Oleg Nikolenko.
Tragedia a avut loc în statul New Mexico în timpul unor trageri din pistol, care trebuia să fie încărcat cu cartușe oarbe. Regizorul Joel Sousa a fost rănit în claviculă, Hatcins a fost rănită grav și a fost transportată cu avionul la spitalul din orașul Albuquerque. Medicii însă nu i-au putut salva viața. Un reprezentat al biroului șerifului din Santa Fe a declarat că Alec Baldwin a efectuat împușcătura, actorului nu i-au fost înaintate deocamdată învinuiri. Filmările au fost suspendate.
Presa scrie că actorul Alec Baldwin este devastat de durere.
Galina Hatcins avea 42 de ani. Ea a absolvit secția de jurnalism internațional a Universității din Kiev, după care a colaborat cu documentaliști britanici în calitate de jurnalist de investigație. În ultimii ani ea locuia la Los-Angeles. În calitate de operator, ea a lucrat la câteva filme produse în 2019 și 2020.
Fluxul de știri
0