Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Adio, Facebook? Trump își face propria rețea de socializare

© REUTERS / Joe SkipperБывший президент США Дональд Трамп во время выступления в Орландо, штат Флорида
Бывший президент США Дональд Трамп во время выступления в Орландо, штат Флорида - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Compania lui Donald Trump anunță crearea unui „rival pentru mass-media liberală” – rețeaua socială „TRUTH Social”. Acest lucru vine după ce, în ianuarie, lui Trump i-a fost interzis accesul pe Facebook, Twitter și YouTube.
CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Compania fostului președinte al Americii, Donald Trump, anunță crearea unei noi rețele sociale, scrie RIA Novosti. Astfel, Trump Media & Technology Group va crea rețeaua „TRUTH Social”, concepută pentru a deveni „un rival al mass-mediei liberale”.
„Misiunea Trump Media & Technology Group este de a crea un rival pentru consorțiul media liberal și de a se opune companiilor „marilor tehnologii” din Silicon Valley care își folosesc puterea unilaterală pentru a reduce la tăcere vocile opoziției din America”, a explicat compania.
Într-o declarație oficială, Donald Trump a precizat că noua rețea socială este pentru a contracara tirania „marilor tehnologii”.
„Trăim într-o lume în care talibanii au o prezență imensă pe Twitter, iar iubitul vostru președinte este redus la tăcere. Acest lucru este inacceptabil”, a menționat Trump.
Trump Media & Technology Group a anunțat, de asemenea, o fuziune cu Digital World Acquisition Group și formarea unei noi companii cotate la bursă cu o valoare potențială de 1,7 miliarde de dolari.
Lui Trump i-a fost restricționat accesul în aproape toate rețelele de socializare după evenimentele din 6 ianuarie 2021, când mai mulți protestatari care-l sprijineau au luat cu asalt clădirea Capitoliul Statelor Unite, încălcând securitatea și blocând zona timp de câteva ore. Astfel, aceștia au perturbat sesiunea comună a Congresului unde se număra votul victoriei lui Joe Biden de la alegerile prezidențiale din 2020. Membrii Congresului au fost evacuați din clădire.
Donald Trump - Sputnik Moldova, 1920, 31.08.2021
Internațional
Trump: Suntem conduși de proști
Fluxul de știri
0