Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Cei care au încheiat contracte pe termen lung primesc gaz de patru ori mai ieftin

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaGazprom
Gazprom - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Putin: ”Gazprom” nu are super-profituri din livrările către Europa în baza contractelor pe termen lung.
CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. ”Gazprom” nu primește super-profituri din furnizarea gazelor în Europa în baza contractelor pe termen lung, dar Rusia nu plânge din această cauză, a declarat președintele rus Vladimir Putin.
"Companiile europene care primesc gaze de la ”Gazprom” în baza contractelor pe termen lung îl primesc, atenție (!), de patru ori mai ieftin, nu cu niște procente acolo, de patru ori. Și ”Gazprom” nu primește super-profituri, noi nu plângem din această cauză pentru că sunt interesați de contracte pe termen lung, de obligații reciproce pe termen lung ", a spus Putin.
El a amintit că, la încheierea contractelor pe termen lung de furnizare a gazelor, sunt luate în considerare prețurile la țiței. „Întrucât prețurile la gaz se formează cu un decalaj de șase luni după schimbarea prețurilor la petrol, aceasta înseamnă în primul rând o situație mai stabilă, iar în al doilea rând, după șase luni - aceasta înseamnă că consumatorii și furnizorii se pot orienta pe parcurs, ce se întâmplă pe piețele mondiale ", a adăugat el.
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Rusia
Putin: Problemele mondiale nu pot fi rezolvate fără o cooperare strânsă
"Rusia, inclusiv ”Gazprom”, au crescut livrările pe piața europeană. ”Gazprom” în ansamblu cu 8,7%, iar în general, în așa-numita străinătate îndepărtată - cu 11%, am impresia... în termeni absoluți, aceasta este mai mult de 11 miliarde de metri cubi de gaz. Americanii, Orientul Mijlociu au o restanță de opt ​​miliarde la furnizare, iar ”Gazprom” a mărit", a declarat Putin.
„Sunt auzit bine de toți, nu în această sală am în vedere, ci așa-numitele persoane interesate, cineva vă reduce acolo, iar noi mărim”, a adăugat președintele.
Fluxul de știri
0