Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Vești din ce în ce mai proaste pentru șoferi: Prețul la carburanți va crește și mâine

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTstație de alimentare cu combustibil
stație de alimentare cu combustibil - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon pentru benzină și motorină.
CHIȘINĂU, 21 oct - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat prețuri plafon mai mari la produsele petroliere pentru ziua de vineri.
Se întâmplă după ce ANRE a început din data de 2 septembrie să stabilească iarăși prețurile maxime de vânzare cu amănuntul a carburanților, iar de atunci prețurile au crescut constant.
Astfel, prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 ajunge la 21 de lei și 61 de bani pentru un litru, fiind mai mare cu patru bani decât cel afișat pentru ziua de joi. Prețul motorinei va crește la fel cu patru bani și va constitui 18 lei și 65 de bani.
ANRE precizează că prețurile majorate se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
În prezent, prețurile la benzină și la motorină pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, Agenția constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial pe parcursul lunii octombrie prețul maximal calculat de către ANRE.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Politică
Gavrilița, despre gaz: „Va crește prețul și tariful - este inevitabil”
Fluxul de știri
0