Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grosu s-a întâlnit cu președintele AP OSCE

© Photo : Miroslav RotariIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Abonare
Șeful Legislativului Moldovei și președintele Adunării Parlamentare a OSCE au vorbit despre subiectele prioritare de pe agenda colaborării Parlamentului Republicii Moldova cu OSCE.
CHIȘINĂU, 21 oct – Sputnik. Președintele Parlamentului, Igor Grosu, se află într-o vizită de lucru Republica Elenă. Astăzi, șeful Legislativului a avut o întrevedere cu Margareta Cederfelt, președintele Adunării Parlamentare a OSCE.
Potrivit unui comunicat emis de Președinție, discuțiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe subiectele prioritare de pe agenda colaborării Parlamentului Republicii Moldova cu OSCE.
”A fost făcut un schimb de opinii privind procesul de reglementare transnistreană și anume – asigurarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului în stânga Nistrului, inclusiv dreptul la libera circulație spre și dinspre regiunea transnistreană”, mai este menționat în comunicat.
Totodată, oficialii au discutat despre situația pandemică. Igor Grosu a confirmat deschiderea autorităților Republicii Moldova de a oferi în continuare sprijin, vaccinuri și echipamente pentru susținerea eforturilor de combatere a pandemiei în regiunea transnistreană.
În cadrul întrevederii a fost reiterată determinarea de a găsi căi pașnice pentru apropierea celor două maluri.
”Locuitorii de pe malul stâng al Nistrului sunt cetățeni ai Republicii Moldova, care trebuie să se bucure de aceleași drepturi”, a spus Grosu.
Întâlnirea dintre Valentina Matvienko, și Igor Grosu,  - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2021
Moldova și Rusia
Valentina Matvienko și Igor Grosu s-au întâlnit la Atena: Ce au discutat
Tot astăzi, Igor Grosu s-a întâlnit la Atena cu președintele Consiliului Federației Rusiei, Valentina Matvienko. Oficialii au discutat despre cooperarea interparlamentară, limba rusă și reglementarea transnistreană.
Potrivit președintelui Consiliului Federației Ruse, reluarea activității Comisiei interparlamentare ruso-moldovenești pentru cooperare, interacțiunea în cadrul Adunării interparlamentare a CSI va contribui la consolidarea contactelor. Matvienko a apreciat pozitiv participarea delegației Parlamentului Moldovei, condusă de Zinaida Greceanîi, la lucrările celui de-al Treilea Forum Eurasiatic al Femeilor, care a avut loc la mijlocul lunii octombrie la Sankt Petersburg.
Conducătorul Consiliului Federației a menționat că Rusia se așteaptă ca Chișinăul să mențină un echilibru în cooperare cu structurile de integrare eurasiatică și Uniunea Europeană, precum și să fie păstrat de către Moldova statutul de neutralitate. În același timp, Matvienko și-a exprimat nedumerirea în legătură cu participarea reprezentanților Moldovei la evenimentele „Platformei Crimeea” de la Kiev.
 Встреча спикера парламента Молдовы Игоря Гросу и посла Украины в Молдове Марко Шевченко - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Politică
Igor Grosu pleacă la Atena: Ce va face spicherul în Grecia
Fluxul de știri
0