Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a declarat 30 octombrie – 7 noiembrie zile nelucrătoare și cu păstrarea salariului

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaVladimir Putin
Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Vladimir Putin a susținut inițiativa de declarare a unei perioade nelucrătoare între 30 octombrie și 7 noiembrie, din cauza situației pandemice.
CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Vladimir Putin a susținut propunerea de declarare a zilelor nelucrătoare în Rusia pentru perioada 30 octombrie – 7 noiembrie din cauza situației pandemice, cu păstrarea salariului.

“(Trebuie n.r.) să rupem lanțul de transmitere a virusului. Atrag atenție colegilor din regiuni: în niciun caz nu trebuie subraportată situația, prezentând un tablou eronat. În situația actuală este periculos și iresponsabil”, a declarat liderul rus în cadrul unei ședințe cu membrii guvernului.

Șefii regiuniunilor au dreptul să introduce restricții înainte de termen, fără a aștepta o dată stabilită.
La necesitate, perioada neclucrătoare ar putea fi prelungită și după 7 noiembrie, a adăugat șeful statului.
Măsura a fost propusă președintelui de către vicepremierul Tatiana Golikova.
Șeful statului a îndemnat autoritățile locale să accelereze ritmurile de vaccinare, inclusiv prin oferirea zilelor libere după vaccinare.
“După administrarea serului anumite persoane ar putea avea febră, și eu am avut după a doua doză – 37 de grade și ceva, dar totuși o temperatură ridicată. În principiu, aflarea două zile acasă poate aduce doar beneficii”, a menționat președintele.
De asemenea, Putin a susținut și inițiativa de susținere a sferei afacerilor, înaintată în cadrul ședinței de către adjunctul premierului, Andrei Belousov – oferirea unor plăți sub formă granturilor în valoare de un salariu minim pentru angajații sectoarelor afectate (în special, întreprinderi mici și mijlocii). Potrivit estimărilor guvernului, în acest scop vor fi necesare 27 de miliarde de ruble.
 întrevederea dintre Putin și Biden la Geneva - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Rusia
Peskov: O întrevedere Putin-Biden ar fi posibilă anul acesta
Fluxul de știri
0