Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Noi numiri și demiteri la Guvern: Doi ambasadori, rechemați

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Abonare
Cabinetul de Miniștri a demis câțiva funcționari și a numit noi persoane în funcției. Vezi despre cine este vorba.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Tradițional, în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, miniștrii au aprobat noi decizii cu privire la cadre. Astfel, unii au fost demiși, iar alți s-au ales cu noi funcții.
Conform hotărârii miniștrilor, Ion Budeci a fost ales secretar de stat la Ministerul Culturii.
„Are experiență în domeniul administrației publice, activând anterior în cadrul Ministerului Culturii, apoi în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării. A activat în cadrul Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor. Actualmente, el este arhitect-șef în cadrul rezervației naturale Orheiul Vechi”, a preciza ministrul Culturii.
Totodată, Guvernul a decis detașarea Svetlanei Țurcanu și punerea ei în funcția de secretar general adjunct al Guvernului până în februarie 2022.
Directorul general adjunct ANSA, Oleg Liscenco, a demis din funcție, iar miniștrii au aprobat cererea acestuia. Totodată, Cabinetul de Miniștri au rechemat Ambasadorul Republicii Moldova în Spania, Violeta Agrici, pe motiv că i-a expirat mandatul. Rechemată a fost și Corina Călugăru, ambasador și reprezentanta permanent al Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei.
PCCOCS - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Politică
Ultima oră: Șeful PCCOCS Ion Caracuian și-a dat demisia
Amintim că Parlamentul a acordat pe 6 august votul de încredere pentru Guvernul și programul propus de Natalia Gavrilița. În noua structură a guvernului sunt 13 ministere. Programul de guvernare stabilește o serie de obiective de dezvoltare, structurate pe mai multe direcții strategice, inclusiv economie, dezvoltare regională, protecție socială, educație, agricultură, securitate, justiție și cultură, mediu etc.
Fluxul de știri
0