Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lavrov a avut o întrevedere cu delegația talibanilor

© Пресс-служба МИД РФ / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Abonare
Serghei Lavrov a avut o întrevedere cu delegația mișcării Taliban* venită la Moscova, în ajunul negocierilor cu reprezentanții statelor din regiune.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că a avut o întrevedere la Moscova cu delegația talibanilor (mișcarea Taliban*), în cadrul căreia a discutat cu aceasta despre respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor Afganistanului și i-a îndemnat să-și respecte promisiunile că teritoriul țării nu va fi utilizat împotriva altor state.
“Susținerea maselor populare este legată de o politică socială profesionistă, respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor. Am vorbit în detalii pe acest subiect cu delegația mișcării Taliban* în ajunul demarării reuniunii”, a declarat Lavrov la deschiderea formatului de negocieri de la Moscova.
“Îndemnăm mișcarea talibanilor - și despre asta am discutat și cu stimata delegație - să urmeze cu strictețe direcția de neadmitere a utilizării teritoriului Afganistanului împotriva altor state, mai întâi de toate a vecinilor”, a menționat ministrul.
© Sputnik / Ekaterina Chesnokova / Accesați arhiva multimediaDelegația talibanilor la Moscova
П/к делегации политического офиса движения Талибан (запрещено в РФ) в Москве - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Delegația talibanilor la Moscova
*Taliban – organizație teroristă interzisă în Rusia.
Fluxul de știri
0