Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cei mai buni elevi și studenți se vor alege cu burse de merit: Câți bani vor primi aceștia

© Inquam Photos / GEORGE CALINExamen, studenți la medicină
Examen, studenți la medicină - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Abonare
Cabinetul de Miniștri a decis acordarea mai multor burse de merit celor mai buni elevi și studenți.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, miniștrii au aprobat lista elevilor și studenților care vor beneficia de burse de merit pentru acest an de studii. Decizia a fost luată pentru a susține performanțele academice ale tinerilor.
Astfel, statul va finanța următoarele burse:
Bursa Republicii - 12 burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1640 de lei);
Bursa Guvernului – 30 de burse pentru studenții ciclului I, ciclului II, studii integrate, învățământ medical și farmaceutic din instituțiile de învățământ superior (1365 de lei);
Bursa „Gaudeamus" - 20 de burse pentru elevii din instituțiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar (990 de lei).
Bursa președintelui Republicii Moldova - 15 burse, dintre care 10 burse pentru studenţii ciclului I, ciclului II, studii superioare integrate, învățământ medical şi farmaceutic din instituţiile de învățământ superior (1490 de lei) și 5 burse pentru elevii din instituţiile de învățământ profesional tehnic postsecundar și postsecundar nonterțiar (1155 de lei).
Astfel, 77 de tineri vor primi aceste burse de la stat. Guvernul urmează să înainteze Președinției spre promulgare lista candidaților la Bursa Președintelui Republicii Moldova.
„La bursele de merit au candidat studenții și elevii care au obținut în anul precedent de studii o medie a notelor la sesiunea de vară nu mai mică de 9 (profilurile /domeniile de studiu tehnic, agrar, economic, medical, militar, drept și real) și nu mai mică de 9,5 (profiluri/domenii de studiu umaniste)”, se menționează în comunicatul de presă al Guvernului.
Potrivit Guvernului, 27 de candidați au depus dosarele pentru bursa Republicii, 46 de tineri au luptat pentru bursa Guvernului, 20 de dosare au fost depuse pentru a primi bursa „Gaudeamus” și 23 de dosare - pentru bursa președintelui.
”Орден республики” - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Societate
30 de personalități vor primi Ordinul Republicii: Decretul, semnat de președinte
Fluxul de știri
0