Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Benzina și motorina se scumpesc din nou! Cât vom scoate mâine din buzunar

© AFP 2024 / RONALDO SCHEMIDTimagine simbol
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat noile prețuri plafon pentru benzină și motorină, acestea fiind mai mari decât cele anunțate pentru ziua de marți.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a afișat noile prețuri plafon la produsele petroliere pentru ziua de joi.
Astfel, prețul pentru benzina cu cifra octanică 95 ajunge la 21 de lei și 57 de bani pentru un litru, fiind mai mare cu doi bani decât cel afișat pentru miercuri. Prețul motorinei va crește cu un ban și va constitui 18 lei și 61 de bani.
Наталья Гаврилица - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Politică
Gavrilița, despre gaz: „Va crește prețul și tariful - este inevitabil”
ANRE precizează că prețurile majorate se datorează tendințelor înregistrate în cadrul tranzacțiilor internaționale în contextul creșterii continue a cererii mondiale la petrol și produsele derivate ale acestuia.
În prezent, prețurile la benzină și la motorină pe piața internațională înregistrează nivelul maxim din ultimii ani. Totodată, Agenția constată o apreciere în ultima perioadă a monedei naționale în raport cu dolarul SUA, fapt care a amortizat parțial pe parcursul lunii octombrie prețul maximal calculat de către ANRE.
Fluxul de știri
0