Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Atac terorist în centrul Damascului – 14 persoane și-au pierdut viața

© AFP 2024 / SANALocul exploziei autobuzului în Damasc, Siria
Locul exploziei autobuzului în Damasc, Siria - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2021
Abonare
În urma atentatului terorist care a avut loc la Damasc au fost uciși 14 militari sirieni.
CHIȘINĂU, 20 oct – Sputnik. Teroriștii au minat și au aruncat în aer un autobuz al Armatei în centrul Damascului, 14 oameni au fost uciși, doi au fost răniți, a declarat pentru RIA Novosti o sursă din cadrul serviciului de securitate. Ulterior, aceste informații au fost confirmate de comandamentul militar sirian.
Atacul terorist a avut loc lângă Podul Rais, nu departe de celebrul hotel „Lady Rose”.
"Autobuzul aparținând unei companii de transport militar a părăsit garajul companiei din zona Baubat Midan, în direcția Mazze 86. Autobuzul transporta angajați ai organizației", i-a spus interlocutorul agenției.
Primul dispozitiv explozibil a detonat la aproximativ 6:30 (ora coincide cu ora Moscovei), peste 50 de metri a detonat al doilea. La acea oră sunt mulți oameni în zonă - localnicii merg la muncă.
Dispozitivele explozibile au fost puse în autobuz. Două dintre ele au explodat, iar al treilea nu a detonat, fiind neutralizată de geniști", a adăugat sursa.
Acesta este primul atac de proporții în Damasc, cu număr mare de victime, din ultimii ani. Ultimele a avut loc în 2016 și 2017 în sudul capitalei siriene, în cartierul șiit Seyid-Zeinab. În ambele cazuri au fost implicați teroriști sinucigași, zeci de oameni au fost uciși.
Fluxul de știri
0