Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Doctor în economie: Unele măsuri epidemiologice aplicate în Moldova sunt ciudate

Общественный транспорт
Общественный транспорт - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Abonare
Doctorul în economie a vorbit despre nerespectarea măsurilor epidemiologice în Moldova și a atras atenția asupra haosului din transportul public și din magazinele din Chișinău.
CHIȘINĂU, 19 oct – Sputnik. Cetățenii au nevoie de reguli epidemiologice clare care să le permită să înțeleagă pericolul situației în care se află societatea.
Precizarea a fost făcută de către doctorul în economie și directorul Centrului de investigații strategice și reforme Galina Șelari, care și-a exprimat opinia în studioul Sputnik Moldova.
Ea a atras atenția că nu doar în locuri ca restaurante sau cafenele se află grupuri mari de oameni care intră în contact - pericolul ne paște și în alte spații publice.

"Toată lumea a atras atenția la industria HoReCa - cafenele, restaurante și hotele. Dar magazinele și supermarketurile nu sunt același lucru? Acolo sunt mai mulți oameni decât în ​​cafenele și restaurante, deoarece cei care vizitează localurile sunt cu buget diferit. Dar transportul? Dar piețele?", a întrebat retoric directorul Centrului de investigații strategice și reforme.

Șelari și-a povestit propria experiență cu privire la vizitarea supermarketurilor din Capitală, în care uneori lipsesc chiar și dezinfectantele.
Amintim că de la începutul pandemiei de coronavirus peste 317 mii de persoane s-au infectat cu COVID-19, iar 7 273 au decedat.
Fluxul de știri
0