Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ne așteaptă noi restricții și închiderea școlilor? Ce spune premierul Gavrilița

© Inquam Photos / OCTAV GANEAȘcoală în regim online
Școală în regim online - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Abonare
Prim-ministrul Natalia Gavrilița susține că în perioada următoare nu se așteaptă noi restricții.
CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. Deocamdată în țara noastră nu vor fi introduse noi restricții anti-epidemiologice. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Natalia Gavrilița în cadrul unei conferințe de presă.
Potrivit prim-ministrului, Republica Moldova încă nu a depășit un nou prag de alertă, care presupune noi restricții în societate.
”Am adoptat încă în septembrie un sistem predictibil bazat pe numărul de incidență și gradele de alerta. Dacă vom trece de un anumit prag, atunci am putea lua în considerație noi restricții, dar încă nu avem planuri să introducem restricții”, a spus Gavrilița.
În context, premierul a declarat că prelungirea vacanței pentru elevi este din motivul de a nu contribui la răspândirea infecției cu COVID-19.
Amintim că ieri ministerul Educației a anunțat că vacanța de toamnă va fi mai lungă. Vacanța școlară va avea o durată de 9 zile, care va începe pe 23 octombrie și se va încheia pe 31 octombrie.
școală - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Educație
Vacanța de toamnă a fost prelungită: Hotărârea Comisiei Sănătate Publică
În luna septembrie, membrii CNESP au decis să instituite patru praguri de alertă în funcție de incidența cazurilor în fiecare localitate. Astfel, Agenția Națională pentru Sănătate Publică anunță săptămânal care sunt pragurile de alertă stabilite în fiecare localitate, iar Comisiile teritoriale vor trebui să adapteze măsurile restrictive în funcție de pragul stabilit de epidemiologi.

Cum se stabilește pragul de alertă:

Prag de alertă verde - mai puțin de 50 la 100 de mii de locuitori în ultimele șapte zile
Prag de alertă galben - între 50 și 99 de cazuri la 100 de mii de locuitori în ultimele șapte zile
Prag de alertă portocaliu - între 100 și 249 de cazuri la 100 de mii de locuitori în ultimele șapte zile
Prag de alertă roșu - 250 de cazuri sau mai mult la 100 de mii de locuitori în ultimele șapte zile
Fluxul de știri
0