Ce asigurări i-a dat Vadim Krasnoselski premierului Natalia Gavrilița

© Sputnik / Irina LeahovaЛидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции
Лидер Приднестровья Вадим Красносельский на ежегодной пресс-конференции - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Abonare
Prim-ministra Natalia Gavrilița a avut astăzi o discuție telefonică cu Vadim Krasnoselski în contextul crizei energetice cu care se confruntă Republica Moldova.
Vadim Krasnoselski a dat asigurări premierului moldovean că centrala de la Cuciurgan va îndeplini toate obligațiile contractuale pentru furnizarea în continuare a energiei electrice pentru partea dreaptă a Nistrului.
Liderul de la Tiraspol a făcut această declarație după ce Gavrilița a solicitat informații despre livrarea de electricitate prin centrala de la Cuciurgan, în condițiile în care volumele de gaze livrate de Moldovagaz s-au redus. Totodată premierul s-a interesat și de rezervele de cărbune existente.
Potrivit unui comunicat de presă al Direcției Comunicare și Protocol al Guvernul Republicii Moldova, cei doi au discutat scenarii de alternativă pentru gospodăriile casnice și agenții economici privind aprovizionarea cu gaze, dar și despre posibilitatea achiziționării de păcură sau alte tipuri de combustibil.
În altă ordine de idei, Natalia Gavrilița și Vadim Krasnoselski au trecut în revistă subiectele actuale de dialog și au subliniat importanța întâlnirii în formatul 5+2 pentru reglementarea transnistreană.
Criza energetică s-a abătut asupra țării noastre, ca de altfel asupra întregii Europe, după ce contractul semnat cu concernul rus a expirat în septembrie, apoi a fost prelungit cu o lună, la un preț semnificativ mai mare decât cel plătit de Moldova până acum.
Șeful statului l-a invitat la Chișinău pe oficialul rus Dmitri Kozak pentru a discuta despre aprovizionarea cu gaze. Pe de altă parte, ministrul Infrastructurii a plecat în Polonia să caute surse de alternativă.
Între timp însă la Moscova este trimis vicepremierul pentru reintegrare Vlad Kulminski. Acesta va purta discuții privind prelungirea contractului de livrare a gazelor cu reprezentanții Administrației Prezidențiale a Federației Ruse.
Natalia Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2021
Societate
Declarațiile premierului: criza gazelor, relația cu Rusia și majorarea tarifelor
Fluxul de știri
0