Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cu ce se va ocupa Igor Dodon după ce nu va mai fi deputat

© Sputnik / Mihai CarausIgor Dodon
Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Abonare
Igor Dodon își propune să restabilească relațiile bilaterale dintre Republica Moldova și Federația Rusă. Politicianul a anunțat cu ce se va ocupa după ce nu va mai fi deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
CHIȘINĂU, 18 oct– Sputnik. Președintele PSRM, Igor Dodon, va conduce organizația ”Uniunea Oamenilor de Afaceri Moldo-Ruse”. Potrivit politicianului, el se va ocupa de aprofundarea relațiilor bilaterale economice, precum și de atragerea investițiilor rusești în Moldova.

”Am acceptat propunerea să conduc o nouă organizație, Uniunea Oamenilor de Afaceri Moldo-Ruse, care deja este înregistrată la Chișinău începând cu luna iunie. Fondator al acestei organizații din partea Federației Ruse este Asociația Oamenilor de Afaceri ”Delovaia Rossiya”, cea mai mare asociație din Federația Rusă. Are 7 mii de membri, cu un volum total de cifră de afaceri de peste 40 de miliarde de dolari. Circa 3 milioane de oameni sunt angajați în aceste companii”, a comunicat Igor Dodon.

Igor Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Politică
Igor Dodon renunță la mandatul de deputat
Potrivit lui Igor Dodon, în calitate de președinte al acestei organizații, liderul PSRM se va ocupa de ”aprofundarea relațiilor bilaterale economice, atragerea investițiilor străine rusești în Moldova și acordarea ajutorului agenților economici care au nevoie de suport în căutarea partenerilor ruși”.
”Avem pregătit un program destul de amplu de startup-uri pentru tinerii antreprenori din Republica Moldova și mai multe acțiuni socio-umanitare de suport pentru agenții economici, primării, municipii ș.a”, a declarat Dodon.
Amintim că astăzi, în cadrul unui briefing de presă, liderul socialiștilor a anunțat că renunță la mandatul de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.
”Delovaia Rossiya” este o organizație obștească din Federația Rusă, care reprezintă interesele companiilor private cu poziții de lider în domeniile pe care le reprezintă. Organizația, fondată în 2001, reunește peste 7 mii de oameni de afaceri și peste 400 de deputați ai parlamentelor regionale și federale din Rusia. Numărul total de angajați la întreprinderile din cadrul ”Delovaia Rossyaa” este de aproximativ 3 milioane de oameni, iar venitul total anual al întreprinderilor este de aproximativ 2,8 trilioane de ruble. ”Delovaia Rossiya” este reprezentată în toate cele 85 de entități constitutive ale Federației Ruse.
Din 2014 până în 2019 Alexei Repik a ocupat funcția de prezident al organizației de afaceri. În octombrie 2019, acesta a fost ales președinte al ”Delovaia Rossiya”, iar prezident a fost ales Pavel Titov.
Consiliul General al Asociației de afaceri de astăzi este format din 260 de persoane, dintre care 50 de persoane sunt membre ale Consiliului Coordonator al organizației, organul de conducere al ”Delovaia Rossiya”. Organizația de afaceri este reprezentată în străinătate de 48 de ambasadori de afaceri. Peste 200 de organizații internaționale se numără printre partenerii organizației ”Delovaia Rossiya”.
Fluxul de știri
0