Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Avertisment de la Poliție pentru deținătorii de arme: Doar atâtea țevi de căciulă

Pistol - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Abonare
Câte arme poate deține legal un moldovean. Cu o precizare în acest sens a venit Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP.
CHIȘINĂU, 18 oct – Sputnik. Moldovenii pot deține un număr limitat de arme. Însă, există categorii de persoane asupra cărora se prevăd anumite excepții. Cu o precizare asupra numărului de arme pe care le pot deține legal moldovenii a venit Inspectoratul Național de Securitate Publică al IGP.
Astfel, persoanele pot fi autorizate să procure şi să deţină arme după cum urmează:
Cel mult două arme de foc scurte cu ţeavă ghintuită (revolver sau pistol);
Cel mult două arme de foc lungi cu ţeavă ghintuită cu dimensiuni diferite ale ţevii;
Cel mult opt arme de foc lungi cu ţeavă lisă;
În același timp un număr nelimitat de arme de foc pot deține sportivii de tir care fac dovada necesităţii acestora pentru antrenamente şi/sau pentru participare la competiţii sportive, dar și colecţionarii de arme.
pistol - Sputnik Moldova, 1920, 20.08.2021
Societate
Joacă periculoasă în Capitală: Doi copii au tras mai multe focuri de armă peste geam
Potrivit oamenilor legii, pentru a deține o armă, solicitantul trebuie să treacă o comisie specială, care va evalua capacitatea psihică a acestuia de a deține și folosi arme și muniții, a practica activități sociale și profesionale cu responsabilitate sporită.
”Comisia este alcătuită din trei membrii, 2 psihiatri și 1 psiholog, a cărei componență este numită prin ordinul intern al instituției, pe o perioadă de 3 ani”, este menționat în comunicatul emis de INSP.
Comisia se organizează în cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie, Spitalului Clinic de Psihiatrie Bălți, Spitalului Clinic de Psihiatrie Orhei și Centrele comunitare de sănătate mintală.
Игорь Додон - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2021
Editoriale
Prostie sau curaj - Dodon renunță la șefia PSRM și mandat
Fluxul de știri
0