Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Mașinile stau pe loc: Mai multe stații de alimentare cu gaz și-au sistat activitatea

© Sputnik / Mihai Carausstație de alimentare
stație de alimentare - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Abonare
Presiunea din sistem este prea redusă, astfel stațiile de alimentare cu gaz nu pot activa în regim normal, susțin experții.
Comrat, 15 oct - Sputnik, Maxim Topal. Încă două stații de alimentare cu gaz s-au închis în țara noastră. Este vorba despre o stație din orașul Hâncești și una din satul Bugeac din raionul Comrat, Găgăuzia. Informația a fost confirmată pentru Sputnik Moldova de către șeful companiei Transautogaz, Alexandr Kiselev.

"Din această dimineață două stații au încetat să mai funcționeze. Este vorba de o stație care se află în satul Bugeac, în apropiere de Comrat, și o stație de lângă Hâncești", a declarat Alexandr Kiselev.

Potrivit lui Kiselev, Transautogaz, care deține mai multe stații de alimentare cu gaz, „depinde de parametrii pe care i-a stabilit compania care transportă gazul prin conductă” și „dacă acești parametri sunt mai mici decât este necesar, atunci pur și simplu nu putem face nimic."
"Sperăm că în următoarele zile această problemă să fie rezolvată și noi vom relua imediat activitatea de îndată ce va fi posibil", a adăugat Alexandr Kiselev.
Газовая компрессорная станция Укртрансгаз в городе Боярка - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Societate
În Moldova se închid stațiile de alimentare cu gaz - sunt afectați șoferii din sudul țării
Stația de alimentare cu gaz din satul Bugeac este cea mai sudică stație de alimentare din Moldova, care alimentează mașinile cu gaz natural comprimat. Pentru că acestea nu funcționează, în sudul țării nu mai este posibilitate de a alimenta mașinile cu gaz metan. Cea mai apropiată stație se află în Chișinău.
Șoferii sunt indignați de faptul că autoritățile nu au putut să ajungă la o înțelegere cu Gazprom și nu a fost încă semnat un contract pentru furnizarea gazelor.

"Nici nu știu ce să spun. Sincer, sunt șocat", spune Nicolai Plucci.

"Pe mine acest lucru nu mă aranjează, deoarece nu este avantajos să conduci pe benzină. Benzina este scumpă, dar gazul este încă accesibil. Vom aștepta câteva zile până când stația de alimentare va funcționa", a spus Vasilii Bairaktar.

Amintim că anterior compania Transautogaz a anunțat despre suspendarea temporară a activității la trei stații de alimentare din municipiul Bălți, satele Țarigrad din Drochia și Seliște din raionul Orhei.
În țara noastră sunt 13 stații de alimentare cu gaz care aparțin companiei Transautogaz. Deocamdată, alte stații private de alimentare cu gaz natural comprimat nu au anunțat dacă au fost afectate de scăderea presiunii în rețele.
cazan - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Societate
Gluma se îngroașă: Moldovagaz le solicită oamenilor să deconecteze cazanele
Fluxul de știri
0