Stare de urgență în sectorul energetic! De ce am ajuns aici și cum vom ieși din iarnă?

Abonare
În Republica Moldova a fost declarată stare de urgență în sectorul energetic, după ce negocierile dintre ministrul Economiei, Andrei Spânu, și reprezentanții Gazprom au eșuat. În același timp, autoritățile ne dau asigurări că nu vom îngheța în locuințe în această iarnă.
Între timp, în țară este instituită stare de urgență în sănătate publică. Numărul cazurilor noi de COVID-19 este în creștere. Combustibilul, produsele alimentare și mărfurile industriale s-au scumpit, iar prețurile vor crește și mai mult în contextul crizei gazelor naturale, potrivit experților economici.
Concomitent, au fost arestați procurorul general și adjunctul lui, situație care, în opinia reprezentanților guvernării PAS, reprezintă o primă victorie împotriva mafiei din domeniul justiției.
În aceste circumstanțe, PSRM solicită demisia președintelui țării și a Parlamentului și desfășurarea alegerilor anticipate. Detalii despre ultimele evenimente politice din țară și impactul asupra bunăstării cetățenilor discutăm cu doctorul în politologie Pavel Midrigan.
Fluxul de știri
0