Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Germania: femeie bolnavă, amendată pentru necompletarea chestionarului COVID

© Depositphotos.com / Heiko119Poliția Germania
Poliția Germania - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Abonare
În Germania, o bătrână grav bolnavă a fost amendată pentru intrarea la toaletă fără să completeze chestionarul de urmărire COVID.
BUCUREŞTI, 15 oct – Sputnik. Doi bătrâni, clienţi fideli ai unui local, Werner și Rozalia Braune, căsătoriți de 63 de ani, au fost amendaţi pentru intrarea într-un local fiindcă nu au completat chestionarul de urmărire COVID.
Rozalia Braune, în vârstă de 86 de ani, are un grad mare de handicat și nu poate merge fără să se sprijine de baston pe o distanță mai mare de 30 de metri. De cinci ani ea este îngrijită de soțul ei.
Având o urgență fiziologică, a fost condusă în grabă de soțul ei la toaleta unui local din Hamburg, local unde luau prânzul foarte des. Din cauza grabei, nu au mai apucat să completeze fişa de urmărire.
La ieşirea din local, cei doi au fost chestionați de un agent de poliţie aflat în zonă, care le-a spus că nu au completat chestionarul de urmărire Covid. Cei doi octogenari au primi amenda prin poştă după patru luni, pe 12 octombrie: câte 178,50 de euro de fiecare, potrivit ziarulromanesc.de.
„Avem atât de multe necazuri de sănătate, am grijă de soția mea non-stop, nici nu știu dacă avem bani să plătim! Nu mai zic că eram clienți cunoscuți, luam prânzul în fiecare zi acolo și am completat o groază de fișe înainte. Adresa și numărul de telefon erau disponibile”, a declarat întristat Werner Braune.
Totuşi, cei doi bătrâni pot încă să facă recurs la amendă, potrivit autorităţilor.
Fluxul de știri
0