Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Epidemiolog: De ce unii oameni nu se infectează cu coronavirus

© Sputnik / Mihai CarausAla Tocarciuc
Ala Tocarciuc - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Abonare
Expertul a vorbit despre originea antică a virușilor, care a influențat apariția unui mecanism de apărare pentru aceștia în rândul unora dintre locuitorii planetei.
CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Epidemiologul Ala Tocarciuc a explicat cum se face că unii oameni nu se îmbolnăvesc de coronavirus.
"Există oameni care nu pot contracta coronavirusul, iar întregul secret se află în retrovirusuri. Lumea vie de pe Pământ este reprezentată nu numai de oameni și animale, ci și de viruși care au milioane de ani. Studiind genomul uman, oamenii de știință au realizat că unele dintre fragmentele sale de ADN pot fi identice cu fragmentele genomului coronavirusului", a declarat epidemiologul Ala Tocarciuc în emisie la Radio Sputnik Moldova.
Ea a remarcat originea coronavirusului din retrovirusuri, cu care, poate cu multe mii de ani în urmă, oamenii sau vreun organism viu se întâlnise deja. Datorită acestei memorii genetice, corpul uman o poate citi fără dezvoltarea ulterioară a bolii.
„Numărul exact al acestor oameni de pe planetă este necunoscut pentru noi. Acest lucru necesită anumite teste, a căror fezabilitate este foarte mică. Este mai ușor să dezvolți un vaccin care să protejeze restul de 90% din omenire decât să cauți acele 10% care nu sunt susceptibile la infecție ", a concluzionat expertul.
Fluxul de știri
0