Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

De astăzi putem descărca certificatul COVID online: Cum facem acest lucru - VIDEO

© AFP 2024 / ERIC LALMANDCertificat de vaccinare electronic
Certificat de vaccinare electronic - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Abonare
Începând cu ziua de astăzi, moldovenii își pot descărca certificatul COVID-19 online, prin intermediul unei platforme create de Ministerul Sănătății.
CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Ai nevoie de certificatul de vaccinare, certificatul de testare sau certificatul de recuperare? Îl poți descărca începând de astăzi de pe platforma certificate-covid.gov.md.
Potrivit Ministerului Sănătății, certificatul digital COVID-19 facilitează libera circulație la nivel național și internațional, în condiții de siguranță, pe perioada pandemiei. Documentul poate fi descărcat gratuit și este disponibil în limbile română/engleză. Acesta reprezintă o dovadă oficială că persoana a fost vaccinată împotriva COVID-19, s-a testat și are un rezultat negativ sau a avut COVID-19 și s-a vindecat.
Mai jos puteți vedea pașii exacți pentru a putea descărca corect certificatul digital.
Autoritățile din sănătate au precizat că, odată cu prezentarea certificatului COVID-19, persoanele trebuie să prezinte și un act de identitate, o copie sau o fotocopie în format digital a acestuia pentru a confirma veridicitatea datelor prezentate.
Acest model de certificat COVID a fost aprobat în data de 8 octombrie de către CNESP. El se emite prin intermediul Sistemului Informațional Automatizat „Registrul de evidență al vaccinării împotriva COVID-19”, în baza datelor prezentate de către instituțiile medico-sanitare din țară.
Tub de testare Covid-19 cu rezultat negativ - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Coronavirus
Ne-am bucurat în zadar: Testele PCR s-au ieftinit, dar nu pentru cetățenii de rând
Este de menționat faptul că certificatul COVID-19 care a fost eliberat pe teritoriul altui stat trebuie să fie prezentat în limbile română, engleză, franceză, germană, italiană sau rusă. Pentru certificatele emise în alte limbi decât cele menționate, acestea vor fi confirmate prin traducere autorizată în Republica Moldova, în limbile română sau rusă.
Fluxul de știri
0