Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Se așteaptă noi restricții? Comisia Extraordinară de Sănătate Publică, în ședință

© Sputnik / Miroslav RotariGuvernul
Guvernul - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2021
Abonare
În Republica Moldova ar putea fi impuse noi restricții anti-COVID. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică se convoacă astăzi în ședință și urmează să instituie noi măsuri de protecție.
CHIȘINĂU, 15 oct - Sputnik. Astăzi va avea loc o nouă ședință a Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică, în care vor fi adoptate noi măsuri pentru a diminua răspândirea infecției COVID-19. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al Ministerului Sănătății Svetlana Nicolaescu.
Specialistul a declarat că membrii comisiei se vor întruni deoarece situația devine tot mai alarmantă și că în municipiile Chișinău și Bălți se atestă un număr mare de infectări. Nicolaescu a precizat că noile restricții vor viza localitățile cu cea mai mare rată de infectare.
Potrivit Svetlanei Nicolaescu, în cadrul ședinței ar putea fi luate măsuri de restricționare a accesului în transportul public, deoarece se atestă o aglomerație în special în orele de vârf.
Totodată, Nicolaescu a precizat că se va propune și ca accesul la activitate pentru anumite categorii de angajați să fie realizat în baza certificatului COVID.
Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Coronavirus
COVID-19 în Moldova: Câte cazuri noi s-au înregistrat astăzi
Secretarul de stat a mai adăugat că activitatea școlilor nu va fi afectată de noile decizii, astfel copii vor continuă să meargă la ore cu prezența fizică, excepție fiind cazurile când un elev s-a infectat și colegii vor fi plasați în autoizolare.
Amintim că de la începutul pandemiei de coronavirus peste 312 mii de oameni s-au infectat, iar 7 137 au decedat.
Fluxul de știri
0