Cum va fi vremea de hramul Capitalei: Prognozele meteorologilor

© Sputnik / Mihai CarausПарк
Парк - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pentru astăzi se anunță vreme frumoasă și fără precipitații. Maximele vor yrca în termometre până la 17 grade Celsius.
CHIȘINĂU, 14 oct - Sputnik. Potrivit meteorologilor, astăzi vremea va fi determinată de influența unei zone de aer cu presiunea atmosferică ridicată. Totodată, nu se prevăzu precipitații esențiale, iar vântul va sufla din sud spre vest, de la slab la moderat.
Termometrele vor indica până la 15 grade Celsius în raioanele de nord, 16 grade în raioanele de centru și 17 grade în raioanele de sud. În Capitală se așteaptă până la 15 grade Celsius.
Pentru vineri, 15 octombrie, sunt prognozate ploi slabe. Totodată, potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele 24 de ore, în râul Nistru, pe sectorul satului Naslavcea - orașul Bender va avea loc creșterea nivelului apei cu 70 -120 de centimetri, iar pe celelalte sectoare ale râurilor Nistru, Prut și pe râurile mici regimul hidrologic nu se va modifica esențial.
Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe 14 octombrie 1993 a fost înregistrată temperatura de 27,6 grade Celsius, fiind consideră cea mai caldă zi de 14 octombrie de la începutul măsurărilor termice, adică din 1886. Valoarea minimă din această zi a fost înregistrată în anul 1992 - atunci au fost -4,5 grade Celsius.
Fluxul de știri
0