Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum va fi sărbătorit hramul orașului Chișinău: Programul evenimentelor de astăzi

© Sputnik / Mihai CarausInaugurarea sărbătorii Hramul Orașului Chișinău
Inaugurarea sărbătorii Hramul Orașului Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Abonare
Capitala sărbătorește astăzi hramului orașului, iar cu această ocazie, municipalitatea a pregătit un program festiv pentru ziua de astăzi. Totuși, din cauza pandemiei, sărbătoarea nu va fi marcată ca în ceilalți ani.
CHIȘINĂU, 14 oct - Sputnik. Fără grătare și concerte grandioase în centrul Capitalei - așa va fi marcat hramul orașului în acest an. Din cauza Codului roșu de alertă de COVID-19, autoritățile au decis ca Ziua Orașului să fie sărbătorită fără fast, așa cum tradițional se petrecea an de an, până la pandemie.
Astfel, începând cu ora 08:30, la Catedrală se desfășoară liturghia. Între orele 9:45 - 10:00 va avea loc un Te Deum de mulțumire, care va fi oficiat în scuarul Catedralei Mitropolitane.

Programul evenimentelor festive cu ocazia Zilei Orașului Chișinău:

08:30 - Desfășurarea liturghiei și serviciului divin în fața Catedralei.
09:45 - 10:00 - În fața Catedralei va avea loc un Te Deum de mulțumire
10:00 - Inaugurarea sărbătorii „Hramul orașului Chișinău”, eveniment care va fi transmis în direct de postul public de televiziune.
11:30 - Lansarea unei expoziții de pictură dedicată orașului Chișinău în scuarul Mihai Eminescu.
14:00 - Concert muzical la Teatrul Mihai Eminescu, unde va fi lansată noua versiune a imnului Chișinăului.
16:00 - La Palatul Republicii va avea loc un program artistic pentru muncitorii din serviciile municipale Chișinău.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Societate
Vor primi 100 de mii de lei din partea statului: Cine sunt laureații Premiului Național
Anterior, primarul Capitalei Ion Ceban a declarat că atât pe 13, cât și pe 14 octombrie, în Capitală se vor desfășura mai multe spectacole pentru copiii la care aceștia vor avea acces gratuit. Va fi intrare gratuită și la Grădina Zoologică și parcul Dendrariu, care sunt în gestiunea autorităților municipale.
Desfășurarea evenimentelor va fi asigurată cu respectarea măsurilor de prevenire și control a răspândirii noului coronavirus.
În context, Ion Ceban a venit cu un mesaj de felicitare cu ocazia hramului orașului Chișinău. El a scris pe pagina sa de Facebook că Chișinăul este casa fiecăruia care dorește să se regăsească.
„Astăzi, chiar dacă este o perioadă destul de complicată, orașul continuă să parcurgă un drum frumos de transformare. Meritul este al fiecăruia dintre cei care muncesc pentru acest deziderat sau care contribuie și se implică în diverse activități și proiecte. Pot vorbi la infinit despre dragostea față de tot ce fac alături de echipă și față de locul unde m-am născut, unde îmi cresc copiii și îmi sunt părinții. La mulți ani, Chișinău, cu clădiri albe de piatră, cu parcuri verzi, locuri și monumente istorice unice!”, a scris Ceban.
Amintim că astăzi este marcată sărbătoarea religioasă Acoperământul Maicii Domnului. Cu acest prilej, în Capitală, dar și în Briceni, Florești, Rezina și Vulcănești este marcat hamul localității.
Fluxul de știri
0