Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ne așteaptă noi restricții: Ce decizii urmează să ia mâine Comisia de Sănătate Publică

© Photo : Miroslav RotariOrașul Soroca în carantină
Orașul Soroca în carantină - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2021
Abonare
Numărul de cazuri noi de COVID-19 crește de la o zi la alta, iar în acest context autoritățile vor să introducă noi restricții. Vineri, Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică se va întruni în ședință.
CHIȘINĂU, 14 oct - Sputnik. Secretarul de stat al Ministerului Sănătății Svetlana Nicolaescu a declarat în cadrul unei emisiuni de la un post privat de televiziune că vineri urmează să se ia noi decizii privind restricțiile legate de noul coronavirus. Specialistul a declarat că situația devine tot mai alarmantă și că în municipiile Chișinău și Bălți se atestă un număr mare de infectări. Nicolaescu a precizat că noile restricții vor viza localitățile cu cea mai mare rată de infectare.
„Astăzi, inclusiv în regiuni unde avem stabilit Cod roșu, există limitări pentru evenimente în masă, există limitări pentru aceleași evenimente private cum ar fi nunți sau alte festivități, dar nu există interdicții. În situația respectivă, noi vom fi în stare să introducem și nu excludem acest moment, care va fi discutat în următoare ședință CNESP”, a menționat secretarul de stat.
În context, ea a menționat că virusul se poate răspândi cu ușurință și în transportul public, unde se atestă o aglomerație în special în orele de vârf. Din acest motiv, ar putea fi luate măsuri de restricționare a accesului în troleibuze, autobuze și microbuze.
Totodată, Nicolaescu a precizat că pentru anumite categorii de angajați se va permite accesul la locul de muncă doar în baza certificatului de vaccinare.
„Vom propune examinarea în Comisie ca accesul la activitate pentru anumite persoane să fie realizat în baza certificatului COVID. Persoana fie se vaccinează, fie își asumă responsabilitatea testării cu regularitatea stabilită și o facem cu scopul de a proteja acele persoane cu care specialistul respectiv interacționează”, a precizat Svetlana Nicolaescu.
Ambulanță - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Coronavirus
Antirecord de decese și de cazuri noi de COVID-19
Secretarul de stat a mai adăugat că activitatea școlilor nu va fi afectată de noile decizii, astfel copii vor continuă să meargă la ore cu prezența fizică, excepție fiind cazurile când un elev s-a infectat și colegii vor fi plasați în autoizolare.
Totodată, Svetlana Nicolaescu susține că, dacă lucrurile vor continua în același ritm, atunci în următoarele săptămâni am putea înregistra zilnic peste trei mii de cazuri noi de infectare cu noul virus.
Fluxul de știri
0