Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Sputnik Moldova a donat cărți Chișinăului

© Sputnik / Mihai CarausSputnik Молдова подарил Кишинёву книги
Sputnik Молдова подарил Кишинёву книги - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Agenția de știri rusă contribuie la dezvoltarea legăturilor culturale moldo-ruse.
CHIȘINĂU, 13 oct — Sputnik. În ajunul Zilei Orașului, Agenția Internațională de Știri Sputnik a donat o colecție de cărți bibliotecii mobile din Chișinău. Este vorba de literatură clasică rusă și străină, cărți ale autorilor epocii de argint, lucrări ale scriitorilor sovietici și contemporani ruși.
"Este în Chișinău un proiect minunat - bibliotecile mobile. Una dintre aceste biblioteci se află chiar în centrul orașului și în ajunul zilei orașului, zilei Chișinăului, Agenția Internațională de Știri Sputnik a decis să le dăruiască cititorilor cărți - în jur de o sută de cărți. Este vorba de literatura clasică rusă, literatura clasică internațională, autori contemporani și autori din statele CSI. Citiți sănătoși!", a declarat Alexandr Sveazin, redactor-șef al Agenției Internaționale de Știri și Radio Sputnik Moldova.
Bibliotecile mobile sunt un fenomen cultural și urban unic pentru Moldova. Acest proiect al Primăriei Chișinău este clar inspirat de tradițiile internaționale de bookcrossing (schimb de cărți) și presupune accesul liber al cetățenilor la lectură și schimb de cărți.
Potrivit reprezentantului Preturii sectorului Centru, Tatiana Gamarț, biblioteca mobilă, situată în scuarul Teatrului din Capitală "Mihai Eminescu", se bucură de un interes continuu în rândul orășenilor.
„Este deosebit de plăcut faptul că elevii unor licee din Chișinău vin cu diverse acțiuni artistice special pentru biblioteca mobilă”, spune Gamarț.
„Marele nostru poet Alexandru Pușkin a spus: „Lectura este cea mai bună învățătură. Să urmărești cum gândește o personalitate măreață este cea mai antrenantă știință". Există un simbolism minunat în faptul că anume în perioada basarabeană a operei lui Pușkin limba rusă literară s-a instalat pentru totdeauna în Moldova. Sputnik Moldova, cu acest dar modest pentru locuitorii Chișinăului, contribuie la dezvoltarea legăturilor culturale moldo-ruse care sunt în derulare deja de două secole", a declarat Marina Perekrestova, șeful Agenției Internaționale de Știri și Radio Sputnik Moldova.
Fluxul de știri
0