Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miniștrii au aprobat Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul viitor

© Sputnik / Mihai CarausПресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Reformarea sistemului justiției este una dintre prioritățile Guvernului pentru anul următor. Miniștrii au aprobat Planul de acțiuni pentru anii 2021 - 2022.
CHIȘINĂU, 13 oct - Sputnik. În cadrul ședinței de astăzi a Cabinetului de Miniștri a fost aprobat Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2021-2022. Potrivit Guvernului, în Planul de acțiuni se regăsesc mai multe priorități cum ar fi reformarea sistemului justiției.
„Un sistem funcțional al justiției garantează faptul că cetățenii și mediul de afaceri pot beneficia pe deplin de drepturile lor, consolidează încrederea reciprocă și contribuie la crearea unui mediu investițional favorabil. În prezent, calitatea actului de justiție, dar și independența judecătorilor și a procurorilor, sunt grav afectate de abuzuri, de corupție, dar și de integritatea actorilor din sistem. Prin urmare, îmbunătățirea sectorului justiției, combaterea corupției și asigurarea integrității actorilor din sistem constituie prioritatea majoră a Republicii Moldova”, se menționează în Planul de acțiuni al Guvernului.
Пресс-конференция Иона Кику об исполнении бюджета-2020 - Sputnik Moldova, 1920, 23.09.2021
Politică
Decis! Șefii de la FISC și Vamă vor fi numiți și eliberați de Guvern
În Planul de acțiuni se mai menționează faptul că administrația publică centrală se va ocupa de definirea noilor mandate ale instituțiilor publice centrale, eliminarea suprapunerilor, delimitarea clară a rolurilor între instituții, instaurarea principiilor de bună guvernare în cadrul agențiilor și întreprinderilor de stat care să funcționeze după reguli corecte și transparente.
În context, Guvernul își propune să promoveze etica și integritatea în managementul resurselor umane din domeniul public, respectarea principiului meritocrației și competențelor profesionale la ocuparea funcțiilor publice, clarificarea rolurilor și statutelor fiecărei categorii de personal, utilizarea instrumentelor digitale de evidență și gestionare a personalului.
Conform Hotărârii, Cancelaria de Stat va monitoriza realizarea Planului de acțiuni propus de Guvern.
Fluxul de știri
0