Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Erdogan: Europa să își asume responsabilitatea privind imigrația ilegală

© AP Photo / Burhan OzbiliciПрезидент Турции Реджеп Тайип Эрдоган махает рукой, выступая перед депутатами своей правящей Партии справедливости и развития (ПСР) в парламенте в Анкаре
Президент Турции Реджеп Тайип Эрдоган махает рукой, выступая перед депутатами своей правящей Партии справедливости и развития (ПСР) в парламенте в Анкаре - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a făcut apel la ţările din Europa să își asume responsabilitatea privind imigraţia ilegală.
BUCUREŞTI, 12 oct – Sputnik, Doina Crainic. Președintele Turcieiб Recep Tayyip Erdoganб a făcut apel luni, în cadrul unei conferinţe de presă la sfârșitul reuniunii Consiliului de Miniștri, la ţările din Europa să își asume mai multe responsabilități în lupta împotriva imigrației ilegale.
Erdogan a declarat că a adoptat noi strategii și măsuri în gestionarea migrației ilegale, subliniind că „ne așteptăm ca țările din Europa să își asume mai multă responsabilitate”.
Preşedintele turc a mai spus că problema nu mai poate fi rezolvată doar prin sprijin financiar.
Salutând primirea de către ţara sa a grupurilor „oprime și vulnerabile” în ultimii zece ani, Erdogan a precizat că, „în ultimii cinci ani, am împiedicat intrarea a 2.350.000 de persoane prin canale clandestine”.
Peste 1.300.000 de migranți ilegali au fost interceptați pe teritoriul turc, a adăugat Erdogan, subliniind că „știm foarte bine că toți acești oameni nu vor să rămână în Turcia. Ei doresc să traverseze [Turcia] pentru a ajunge în Europa sau chiar în alte zone”.
„Datorită politicii sale eficiente în materie de imigrație și securitate a frontierelor, Turcia a reușit să împiedice un flux [al imigranţilor ilegali] către Europa, [flux] pe care acest continent nu l-ar fi putut împiedica singur. Dar nici noi nu putem face acest lucru singuri”, a subliniat Erdogan, citat de Sputnik France.
В России отмечается День Государственного флага - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Rusia
Rusia propune SUA să renunțe la toate restricțiile reciproce impuse în ultimii ani
Fluxul de știri
0