Primul concert cu public în Sala cu Orgă din Chișinău, dupâ șapte luni de restricții - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Cultură
Sputnik Moldova vă prezintă informații despre evenimentele din domeniul culturii

Centrul Cultural „Eugen Doga”: Unde și când va fi deschis

© Sputnik / Miroslav RotariEugen DOGA
Eugen DOGA - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
La Chișinău va fi creat un Centru Cultural în numele lui Eugen Doga.
CHIȘINĂU, 13 oct – Sputnik. În centrul Capitalei va fi deschis un centru cultural care va purta numele compozitorului Eugen Doga. Proiectul a fost susținut de consilierii municipali, iar clădirea în care va fi deschis Centrul va fi în gestiunea Direcției Cultură. Este vorba despre o clădire aflată la intersecția străzilor Vasile Alecsandri – Veronica Micle, cu o suprafață de 228 de metri pătrați, care a fost abandonată.
Potrivit lui Ion Ceban, la prima fază va fi efectuată expertiza tehnică a clădirii, ulterior se va elabora proiectul. Mai apoi va fi calculată suma necesară, bani care vor fi debursați din bugetul municipal. Ceban spune că va cere și ajutorul Ministerului Culturii.
„Maestru Eugen Doga nu este doar o valoare a Chișinăului, nu este o valoare doar a Republicii Moldova, este o valoare universală. Este unul dintre cei mai apreciați compozitori ai sec XX. În 2022 marele compozitor Eugen Doga împlinește 85 de ani de la naştere când ne propunem să organizam mai multe evenimente culturale dedicate maestrului”, a scris Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.
Amintim, compozitorul, autorul imnului Chișinăului Eugen Doga, va transmite municipalității drepturile asupra lucrării sale. Ceremonia de transmitere va avea loc în cadrul unui eveniment cu participarea mai multor oameni de cultură.
Eugen Doga - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Cultură
Drepturile de autor asupra imnului Chișinăului vor fi transmise: Va apărea o nouă versiune
Fluxul de știri
0