Участники соревнований по академической гребле во время заезда на XXV Летних Олимпийских играх в Барселоне  - Sputnik Moldova, 1920
Sport
Aflați despre cele mai importante evenimente sportive din țară și din lume

Căpitanul selecționatei de fotbal a Moldovei a părăsit în lacrimi echipa - Video

© Sputnik / Саид Царнаев / Accesați arhiva multimediaЗащитник Игорь Армаш
Защитник Игорь Армаш - Sputnik Moldova, 1920, 13.10.2021
Abonare
Igor Armaș evoluează pentru echipa națională de fotbal a Moldovei din 2008.
CHIȘINĂU, 13 oct. - Sputnik. Unul dintre cei mai buni jucători din fotbalul moldovenesc, căpitanul echipei naționale Igor Armaș și-a anunțat retragerea de la selecționata Moldovei, imediat după meciul cu Israelul care a avut loc marți. Armaș nu și-a putut reține lacrimile atunci când și-a anunțat plecare, a comunicat Federației de Fotbal din Moldova.
Igor Armaș ocupă locul patru în clasamentul all-time al prezențelor la Națională. A îmbrăcat tricoul Naționalei de 73 de ori şi a marcat 5 goluri. Două dintre acestea i-au adus victorie echipei noastre, ambele în partide cu Andorra, în 2016 şi 2019.
Igor Armaș s-a născut la Căușeni unde a făcut primii paşi în fotbal. În 2001 vine la Chişinău, la Școala Tânărului Fotbalist Zimbru.
Spre sfârșitul sezonului 2003-2004, antrenorul Serghei Sîrbu îl include în lotul echipei a doua a clubului Zimbru, care evolua în Divizia „A”. În primăvara lui 2007 este promovat la prima echipă.
În 2008 Igor Dobrovolski îl convoacă în premieră la Naționala Republicii Moldova. Pentru prima dată a îmbrăcat tricoul Naționalei pe 28 mai, în amicalul de la Tiraspol cu Armenia, scor 2-2.
Igor Armaș a jucat în campionatele Suediei, Rusiei, României.
În anul 2019, suporterii moldoveni l-au desemnat cel mai bun fotbalist al anului, iar Federația Moldovenească de Fotbal i-a acordat premiul ”Simpatia publicului”.
Fluxul de știri
0