Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Chișinău am văzut de toate, dar asta depășește orice imaginație

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaAvarie la rețeaua de căldură
Avarie la rețeaua de căldură - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Abonare
Avarie la rețeaua termică din Chișinău s-a produs în această după amiază.
CHIȘINĂU, 12 oct - Sputnik. O avarie la conducta termică din strada Calea Basarabiei a tranformat strada într-un adevărat gheizer. Apa fierbinte, de culoare verde a cuprins o bună parte din stradă, ceea ce a nedumerit trecătorii. Unii au făcut cale întoarsă, alții au scos telefoanele și au filmat „noua atracție turistică”.
Termoelectrica a anunțat că este vorba de o avarie la conducta termică, DN 1000 mm, din strada Calea Basarabiei, din cauza că a cedat rostul de sudură din fabrică a conductei termice montată în anul 1978. Serviciul de presă al instituției informează că s-a reușit secționarea defecțiunii și demararea procesului de golire a rețelei termice, pentru a putea fi efectuate în regim operativ lucrările de înlocuire a porțiunii de conductă termică avariată.
Амурский газоперерабатывающий завод - Sputnik Moldova, 1920, 20.09.2021
Editoriale
Europa acuză Rusia de “exportul frigului”
În legătură cu efectuarea acestor lucrări, până la ora 01.00 noaptea, mai multe adrese din perimetrul străzilor Muncești, Grădina Botanica, Valea Crucii, Grenoble și Cuza-Vodă vor fi deconectate de la agentul termic.
Termoelectrica mai anunță că acest segment de rețea termică a fost testat cu succes la presiunea de 16 bari, conform normativelor în vigoare, la începutul lunii septembrie curent. Defecțiuni sau abateri de la normă nu au fost depistate.
Fluxul de știri
0