Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Un expert al OMS a spus că ”Sputnik V” este un vaccin foarte bun

© Sputnik / Павел Лисицын / Accesați arhiva multimediaSputnik V
Sputnik V - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Abonare
Expertul OMS Swaminathan a spus că „Sputnik V” este un vaccin foarte bun.
CHIȘINĂU, 12 oct - Sputnik. Organizația Mondială a Sănătății se așteaptă ca „Sputnik V” să fie aprobat, judecând după datele preliminare, acesta este „un vaccin foarte bun”, a declarat Sumia Swaminathan, cercetător principal la OMS, într-un interviu acordat RIA Novosti.
"Sperăm că Sputnik V va fi aprobat, deoarece, judecând după datele pe care le-am văzut, acesta este un vaccin foarte bun", a declarat interlocutorul agenției.
Sputnik V este aprobat în 70 de țări cu o populație totală de 4 miliarde de oameni, ceea ce reprezintă mai mult de 50% din populația lumii. Sputnik V ocupă locul al doilea în lume în ceea ce privește numărul de aprobări primite de autoritățile de reglementare guvernamentale.
Eficacitatea vaccinului constituie 97,6%, în baza analizei datelor referitoare la 3,8 milioane de ruși vaccinați. Este mai mare decât datele publicate anterior de revista medicală The Lancet (91,6%), Fondul Rus de Investiții Directe și Centrul Gamalei.
Fluxul de știri
0