Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Fosta conducere a CNPF contestă în judecată decizia deputaților

© Inquam Photos / Octav GaneaJustiție, ciocan
Justiție, ciocan - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Abonare
Fosta conducere a Comisie Naționale a Pieței Financiare a depus o cerere prealabilă și cere anularea Hotărârii Parlamentului prin care a fost revocată.
CHIȘINĂU, 12 oct – Sputnik. Foștii membri ai Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare au depus în instanță o cerere prealabilă prin care solicită să fie restabiliți în funcții. Despre aceasta a anunțat președintele Comisiei parlamentare Economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, pe pagina sa de Facebook.
Deputatul Dumitru Alaiba spune că Parlamentul a revocat cei cinci membri ai CNPF în baza "art 15 lit a) din Legea CNPF: Revocarea membrilor Consiliului de Administraţie se face de Parlament în cazul în care în urma exercitării neadecvate a atribuţiilor sale sau săvârşirii unor acte ilegale, s-au produs efecte de criză pe piaţa financiară nebancară".
"Ani la rând piața de microfinanțare stă nesupravegheată, iar din cauza inacțiunii CNPF jumate din împrumuturi sunt problematice. Ani la rând CNPF nu au acționat pentru a face ordine pe piața asigurărilor, chiar dacă legea îi obligă să o facă.Inacțiunea, acțiunile întârziate sau ineficiente s-au soldat cu efecte de criză pe piața financiară nebancară", scrie deputatul PAS.
Deputați în Parlamentul Republicii Moldova  - Sputnik Moldova, 1920, 09.09.2021
Politică
Parlamentul a demis in corpore Comisia Națională a Pieței Financiare
Amintim că membrii Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNPF) au fost demiși in corpore, la recomandarea comisiei parlamentare de profil, care a examinat raportul de activitate a instituției pentru anul 2021. Proiectul de hotărâre a fost aprobat de deputați, cu 54 de voturi, în cadrul ședinței de Parlament care a avut loc pe 9 septembrie.
”Se recomandă Președintelui Parlamentului înaintarea propunerilor de revocare în corpore a membrilor Consiliului de Administrație al Comisiei Naționale a Pieței Financiare”, se arată în hotărâre.
În hotărâre se apreciază drept nesatisfăcătoare și lipsită de performanță activitatea membrilor Consiliului de administrație al CNPF.
Fluxul de știri
0