Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China a depășit SUA la inteligență artificială

© Pixabay / geraltInteligență artificială
Inteligență artificială - Sputnik Moldova, 1920, 12.10.2021
Abonare
Fostul director de software al Pentagonului, Nicolas Chaillan, a declarat că SUA au pierdut deja bătălia pentru inteligenţa artificială cu China
BRUXELLES, 12 oct – Sputnik, Daniela Porovăț. Potrivit fostului director de software al Pentagonului, Nicolas Chaillan, SUA au pierdut deja bătălia pentru inteligenţa artificială cu China, iar Beijingul se îndreaptă către dominaţie pe plan global datorită progreselor sale în ce priveşte noile capabilităţi cibernetice.
Nicolas Chaillan, care a demisionat în semn de protest faţă de ritmul lent al transformării tehnologice în armata americană, a subliniat că eşecul de a răspunde în faţa acestor progrese ale Chinei plasează SUA pe o poziţie de risc.
Lalele din Bardar, Ialoveni - Sputnik Moldova, 1920, 04.10.2021
Economie
“Răul negru” bate toate recordurile în Europa
„Nu avem nicio şansă să concurăm cu China în următorii 15-20 de ani. Aşa stau lucrurile în momentul de faţă: lupta este pierdută, după părerea mea”, a declarat Chaillan.
Potrivit acestuia, China este pe cale să domine viitorul lumii, controlând totul, de la subiectele media la geopolitică, în timp ce apărarea cibernetică în unele departamente guvernamentale din SUA este la „nivel de grădiniţă”.
China, care este a doua cea mai mare economie a lumii, ar putea ajunge să domine mare parte din principalele noi tehnologii, în special AI, biologie sintetică şi genetica, peste aproximativ un deceniu.
Fluxul de știri
0