Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Spînu a revenit din Rusia: Când va anunța rezultatul negocierilor cu Gazprom

© Photo : Guvernul Republicii Moldova Andrei Spînu
Andrei Spînu - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Abonare
Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a revenit de la Sankt Petersburg, unde a purtat negocieri pentru prelungirea contractului de livrare a gazului cu Gazprom.
CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu s-a întors din Federația Rusă, unde a purtat discuții cu reprezentanții Gazprom privind livrarea gazelor către Republica Moldova. El urmează să susțină astăzi o conferință de presă în care va anunța care este rezultatul discuțiilor.
Un anunț în acest sens a fost postat de Spînu pe pagina sa de Facebook.
Conferința de presă urmează să aibă loc la ora 16:00, iar Sputnik Moldova va transmite în direct pe site și pe rețelele de socializare declarațiile oficialului.
Precizăm că Republica Moldova a solicitat prelungirea contractului cu Gazprom pentru încă un an. Contractul dintre Moldovagaz și Gazprom a expirat la 30 septembrie și a fost prelungit cu o lună. Conform prevederilor noi, Moldova achiziționează acum gaz la 790 dolari pe mie de metri cubi.
„Moldovagaz” a importat gaz în baza contractului care a fost semnat în 2008 și care a fost prelungit ulterior.
Fluxul de știri
0