Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Ultima oră: Elevii și studenții nu vor mai sta în carantină 14 zile

© Sputnik / Mihai CarausПервое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах
Первое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах  - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Abonare
Comisia Națională de Sănătate Publică a decis să modifice termenul de carantină a elevilor și studenților.
CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. Elevii și studenții nu vor mai fi nevoiți să stea în carantină o perioadă de 14 zile de la data contactării cu o persoană infectată cu noul tip de coronavirus. O decizie în acest sens a fost luată în cadrul ședinței Comisiei Naționale de Sănătate Publică și făcută publică abia astăzi de secretarul de stat a Ministerul Sănătății, Svetlana Nicolăescu.
Piazza San Pietro Roma - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Internațional
Grevă generală de 24 de ore în Italia, iată ce ți se întâmplă dacă ești în drum
Secretarul de stat a precizat că perioada de carantină a celor care au contactat cu o persoană infectată cu COVID-19 se va incheia doar dacă după a șaptea zi din data confirmării cazului pozitiv elevii/studenții care au intrat în contact vor prezenta testul negativ realizat în ultimele 24 de ore. Aceste persoane vor putea reveni la ore cu prezența fizică.
Restaurant - Sputnik Moldova, 1920, 14.09.2021
Coronavirus
Unde trebuie să prezentăm testul sau certificatul de vaccinare: Ce spun autoritățile
Potrivit Svetlanei Nicolăescu, la data de 8 octombrie, în Republica Moldova aproximativ 11 mii de elevi/studenți se aflau în carantină. Trebuie specificat că testarea cu scopul încheierii perioadei de carantină mai devreme de 14 zile se va face în mod gratuit. Elevii/studenții care nu se prezintă la testare vor continua să stea în carantină toate cele 14 zile de la data contactului cu persoana infectată.
Fluxul de știri
0