Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

CIA se reorganizează pentru a monitoriza Rusia și China - reacția Moscovei

 CIA  - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a comentat recentele schimbări în structura CIA a SUA, care ar urma să permită între altele monitorizarea atentă a Rusiei și Chinei.
CHIȘINĂU, 11 oct – Sputnik. Schimbările structurale din cadrul CIA pentru o spionare mai bucă a Chinei, pe care Statele Unite o consideră „principala amenințare geopolitică a secolului XXI”, împreună cu Rusia, Coreea de Nord și Iranul, arată că serviciile secrete americane urmează metodele lor din Războiul Rece, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Maria Zaharova - Sputnik Moldova, 1920, 17.08.2021
Rusia
Zaharova face praf SUA, dă în vileag minciunile crase și prefăcătoria de la Washington
”Veți fi surprinși, dar CIA va lupta cu principala amenințare geopolitică a secolului XXI folosind metode din secolul XX. […] intenționează să folosească trucuri din epoca Războiului Rece. Washingtonul nu ascunde faptul că va crește numărul personalului CIA pentru a-și îndeplini „misiunea nobilă” (mai mulți spioni americani, mai multă libertate americană) și pentru a consolida supravegherea Chinei. SUA nu ne-au uitat nici pe noi - intenționează să supravegheze acțiunile „Rusiei agresive”. Suntem menționați alături de terorism, Coreea de Nord și Iran. Profunzimea analizei CIA nu ne permite să ne adâncim prea mult", a scris Zaharova pe Telegram.
Ea menționează că șeful Comitetului pentru spionaj, congresmenul Adam Schiff, explică schimbările din cadrul organizației prin „amenințarea gravă pentru Statele Unite și pentru viitorul valorilor democratice” reprezentată de China.
„Bine că în Congresul american se face o diferență clară între aceste două concepte”, punctează Maria Zaharova.
Și să amintim că astfel de schimbări în structura CIA au loc într-un moment în care „creșterea galopantă a imigrației ilegale, criminalitatea organizată transfrontalieră, provocările legate de pandemia Covid-19 constituie o amenințare structurală reală la adresa securității la nivel global, inclusiv la cea a Statelor Unite”.
„La ce folosește să te ocupi de amenințările imaginare cu totul bizare care ar veni din Rusia și China, situate la mii de mile de Statele Unite, când SUA nu controlează situația de la frontierele sale când criza din interiorul țării depășește tot ce a fost în istoria americană de pe timpul războiuui civil? ”, întreabă purtătoarea de cuvânt a MAE rus.

Un centru special al CIA pentru a spiona China

Directorul CIA, William Burns, a anunțat pe 7 octombrie înființarea unui centru special, numit China Mission Center, pentru a „răspunde provocării globale ridicate de China, care afectează toate activitățile agenției”.
În același timp, Burns a promis că agenția sa va continua „să acorde o atenție deosebită altor amenințări importante”, printre care enumeră Rusia, Coreea de Nord, Iranul și lupta împotriva terorismului.
Potrivit New York Times, CIA a recunoscut anterior că a pierdut „un număr deranjant” de informatori în străinătate, inclusiv în China.
Fluxul de știri
0