Centrul COVID-19 Chisinau MoldExpo - Sputnik Moldova, 1920
Coronavirus
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu evoluția situației epidemiologice în țara noastră și în întreaga lume.

Alarmant: Nu mai sunt locuri în spitalele cu profil COVID-19 din Capitală

© Inquam Photos / Virgil SimonescuSpital, secția COVID
Spital, secția COVID - Sputnik Moldova, 1920, 11.10.2021
Abonare
Nu mai sunt locuri în spitalele cu profil COVID-19 din Capitală. Municipalitatea urmează să activeze încă o instituție pentru tratarea pacienților cu coronavirus.
CHIȘINĂU, 11 oct - Sputnik. Capitala rămâne sub cod roșu, după ce a treia săptămână consecutiv crește numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus. Anunțul a fost făcut de primarul Capitalei, Ion Ceban, la ședința din această dimineață a serviciilor municipale.

"Municipiul Chișinău este în cod roșu de alertă. (...) Avem în continuare o mare presiune pe spitalele municipale, care practic toate sunt suprasolicitate. În total, ieri erau internate 868 de persoane, dintre care 45 în stare extrem de gravă", a spus Ceban.

Primarul anunță că în această săptămână vor fi activate ultimele spații medicale existente la nivel municipal pentru persoanele bolnave de COVID-19.
"În prezent rămâne în afara circuitului COVID doar spitalul municipal Gheorghe Paladi. La moment, acolo putem activa încă 310 paturi, inclusiv 9-10 paturi în terapie intensivă. Acest spital este practic ultimul care mai poate fi activat din lista spitalelor municipale", a declarat Ceban.
Totodată, edilul-șef susține că urmează să colaboreze cu Ministerul Sănătății pentru a găsi soluții.
Spital - Sputnik Moldova, 1920, 10.10.2021
Coronavirus
Ministerul Sănătății: Câte cazuri noi de COVID-19 au fost înregistrate
Amintim că de la începutul pandemiei peste 306 mii de persoane au fost infectate cu noul coronavirus, dintre care 7 024 și-au pierdut viața din cauza complicațiilor provocate de COVID-19.
Fluxul de știri
0