Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Tragedia de la Batumi – numărul morților este în creștere

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaPrăbușirea unui bloc de locuințe la Batumi
Prăbușirea unui bloc de locuințe la Batumi - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Abonare
Prăbușirea blocului de locuințe la Batumi a luat viața a opt oameni, căutarea celor rămași sub dărâmături continuă. Mâine în Georgia este declarată zi de doliu.
CHIȘINĂU, 9 oct Sputnik. Numărul morților după prăbușirea unei clădiri la Batumi a crescut până la opt, relatează Sputnik Georgia. Pe 11 octombrie, în țară a fost declarată o zi de doliu în legătură cu tragedia de la Batumi, a declarat prim-ministrul georgian Irakli Garibașvili.
"Aduc condoleanțe familiilor victimelor și cei apropiați. Împreună cu ei, întreaga Georgia este îndurerată în legătură cu această teribilă tragedie. Prin decizia mea, 11 octombrie va fi declarată zi de doliu în memoria victimelor", a scris Garibașvili pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, statul le va acorda ajutor tuturor celor care au avut de suferit, iar vinovații vor fi pedepsiți în modul cel mai aspru prevăzut de lege.
© Sputnik / Accesați arhiva multimediaPrăbușirea unei clădiri la Batumi
Обрушение части жилого дома в Батуми - Sputnik Moldova, 1920, 09.10.2021
Prăbușirea unei clădiri la Batumi . Foto de arhivă
O scara blocului de locuințe cu cinci etaje de pe strada 26 mai din Batumi s-a prăbușit pe 8 octombrie, în jurul orei 12. Opt oameni au murit, starea unei persoane salvate rămâne gravă. Căutarea celor care au rămas sub dărâmături continuă.
Ministerul de Interne al Georgiei a reținut trei persoane în legătură cu prăbușirea: proprietarul unui apartament de la primul etaj și doi muncitori angajați pentru efectuarea unor lucrări de reparație. Potrivit instituției, aceștia efectuau lucrările de reparații cu încălcare gravă a regulilor de securitate, ceea ce a dus, cel mai probabil, la prăbușirea uneia dintre scările blocului.
Pentru această infracțiune este prevăzută pedeapsa cu închisoarea de la doi la zece ani.
Fluxul de știri
0