Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cine sunt câștigătorii Premiului Nobel pentru Pace din 2021

© AFP 2024 / JONATHAN NACKSTRANDНобелевская премия
Нобелевская премия
 - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
În acest an, Premiul Nobel pentru Pace a fost câștigat Dmitri Muratov și Maria Ressa.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Premiul Nobel pentru Pace din 2021 a fost acordat la doi jurnaliști. Este vorba despre redactorului-șef al ziarului rusesc Novaya Gazeta, Dmitry Muratov, și fondatorul ziarului filipinez Rappler Maria Ressa.
Premiul a fost acordat pentru „eforturile lor de a apăra libertatea cuvântului și de exprimare, care este fundamentală pentru o democrație și o pace durabilă ".
Săptămâna Nobel a început pe 4 octombrie și se va desfășura până pe 11 octombrie. Câștigătorii unuia dintre cele mai prestigioase premii internaționale sunt anunțați la Stockholm și Oslo.
Premiul Nobel este decernat pentru realizări proeminente în domeniul medicinii, fizicii, chimiei, economiei, literaturii și activitate socială. Anul acesta s-a renunțat la ceremonia comună. Laureații vor primi distincții: o diplomă, o medalie de aur și un premiu în bani, care în 2021 va constitui zece milioane de coroane suedeze (aproximativ 1,2 milioane de dolari).
Fluxul de știri
0