Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cererea de recuzare a judecătorului Corcea, depusă de avocatul lui Stoianoglo, respinsă

Victor Furtună
Victor Furtună - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Abonare
Cererea de recuzare a judecătorului Nicolae Corcea, depusă de avocatul lui Stoianoglo, Vasile Gafton, a fost respinsă.
CHIȘINĂU, 8 oct - Sputnik. Cererea prin care a fost solicitată recuzarea lui Nicolae Corcea, judecătorul care urma să examineze demersul depus de procurorul de caz, Victor Furtună, privind aplicarea arestului pentru 30 de zile pe numele lui Stoianoglo, a fost respinsă. Decizia a fost luată de către președintele Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana.
Avocatul Vasile Gafton a precizat că Alexandru Stoianoglo nu colaborează cu ancheta.

"Alexandr Stoianoglo declarații nu a dat", a spus Gafton.

Avocații procurorului general suspendat au solicitat recuzarea judecătorului Nicolae Corcea, după ce Curtea Supremă de Justiție a respins cererea de strămutare a dosarului Stoianoglo la o altă instanță în grad.
Cazul Stoianoglo: #LIVE din incinta Judecătoriei Ciocana - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Video
Live de la ședința de judecată în care se examinează plasarea în arest a lui Stoianoglo
Amintim că magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul în sectorul Ciocana examinează astăzi demersul procurorului de caz, care a solicitat plasarea în arest preventiv pentru 30 de zile a procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo.
Ședința de judecată s-a desfășurat dimineață pe fundalul unui protest. Zeci de oameni au venit în fața instanței și au cerut eliberarea lui Stoianoglo, care, potrivit lor, a fost reținut nejustificat.
Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 08.10.2021
Politică
Judecătorii examinează solicitarea de plasare în arest a lui Stoianoglo
Procurorul general suspendat al Moldovei, Alexandr Stoianoglo, a fost reținut în seara zilei de 5 octombrie, chiar înainte de briefingul de presă anunțat de acesta. La solicitarea procurorului Victor Furtună, ofițerii mascați ai serviciilor speciale l-au scos pe Stoianoglo din clădirea Procuraturii Generale, apoi l-au plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.
Avocatul procurorul general suspendat, Vasile Gafton, a declarat pentru Sputnik că apărarea are probe prin care să demonstreze instanței că Alexandr Stoianoglo „nu este vinovat de ceea ce i se încriminează”.
Fluxul de știri
0