Vor reveni sau nu acasă moldovenii sub noul regim

© Sputnik / Mihai CarausВалерий Саинсус
Валерий Саинсус - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Abonare
"Deficitul forței de muncă în Moldova, din perspectivă demografică", acesta este tema care va fi abordată în studioul Sputnik Moldova de unul dintre cei mai avizați demografi din țara noastră Valeriu Sainsus.
Invitatul ediției din 8 octombrie a „#SputnikTalk”, din cadrul Centrului de presă al Agenției de Presă și Radio Sputnik Moldova, este demograful Valeriu Sainsus, care este și conferențiar universitar la Academia de Studii Economice din Moldova.
Discuția cu Valeriu Sainsus va fi dedicată analizei problemei deficitului forței de muncă în Republica Moldova. Scăderea natalității, migrația și criza epidemiologică sunt unii din factorii esențiali care contribuie la accentuarea problemei. Și, deși autoritățile își declară intenția de a găsi soluții de a-i determina să revină acasă pe cetățenii aflați în străinătate, „atractivitatea” țării noastre în ceea ce privește asigurarea unui trai decent este încă sub semnul întrebării.
Demograful Valeriu Sainsus va trece în revistă acțiunile pe care ar putea să le întreprindă autoritățile și comunitatea științifică pentru a soluționa această problemă.
Emisiunea va fi difuzată live pe rețelele de socializare și pe site-ul sputnik.md vineri, 8 octombrie, la ora 13:00.
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Analize și opinii
Fost procuror: Alături de Stoianoglo trebuie să stea și Sandu
Fluxul de știri
0