Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

A fost anunțat laureatul Premiului Nobel pentru literatură

© AP Photo / Niklas Halle'nНобелевская премия
Нобелевская премия - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Abonare
Premiul Nobel pentru literatură i-a fost acordat tanzanianului Abdulrazak Gurna.
CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik. Tanzanianul Abdulrazak Gurna, care locuiește în Marea Britanie, a devenit laureat al Premiului Nobel pentru literatură. Despre aceasta a anunțat Comitetul Nobel al Academiei Regale de Științe din Suedia, informează RIA Novosti.
Comitetul Nobel a menționat „studiul său fără compromisuri și plin de compasiune a consecințelor colonialismului și soarta unui refugiat în prăpastia dintre culturi și continente”.
Gourna s-a născut pe insula Zanzibar în 1948, dintr-o familie musulmană de origine arabă. În 1968 s-a mutat în Marea Britanie și și-a luat doctoratul la Universitatea din Kent.
Gurna este autorul unor studii asupra scriitorilor postcoloniali contemporani (Vidiadhara Surajprasada Naipaul, Salman Rushdie, Zoe Wycombe).
Săptămâna Nobel a început pe 4 octombrie și se va desfășura până pe 11 octombrie. Câștigătorii unuia dintre cele mai prestigioase premii internaționale sunt anunțați la Stockholm și Oslo.
Snowden  - Sputnik Moldova, 1920, 02.09.2021
Snowden și-a apreciat șansele pentru Premiul Nobel
Premiul Nobel este decernat pentru realizări proeminente în domeniul medicinii, fizicii, chimiei, economiei, literaturii și activitate socială. Anul acesta s-a renunțat la ceremonia comună. Laureații vor primi distincții: o diplomă, o medalie de aur și un premiu în bani, care în 2021 va constitui zece milioane de coroane suedeze (aproximativ 1,2 milioane de dolari).
Fluxul de știri
0