Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Chișinăul va primi bani din Fondul Ecologic: Ce va face cu ei

© Sputnik / Mihai CarausПримэрия Кишинев
Примэрия Кишинев - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Abonare
Primăria municipiului Chișinău va primi bani pentru reciclarea deșeurilor din construcții și cele vegetale
CHIȘINĂU, 7 oct – Sputnik. La Chișinău vor fi amenajate două platforme pentru reciclarea deșeurilor din construcții și cele vegetale. Cele 21,5 milioane de lei necesare pentru realizarea proiectului „Compostarea deșeurilor vegetale și reciclarea deșeurilor din construcții și demolări în municipiul Chișinău” sunt un grant prin intermediul Fondului Ecologic Național. O decizie în acest sens a fost votată astăzi, 7 octombrie, de Consiliul municipal Chișinău.
Stația de epurare a apelor reziduale din municipiul Chișinău   - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Societate
O nouă stație de epurare la Cantemir: Ce capacitate are
Astfel, autoritățile municipale își propun să amenajeze o platformă pentru reciclarea deșeurilor din construcții și alta pentru compost. În cadrul proiectului realizat împreună cu Fondul Ecologic Național, Direcția generală locativ-comunală și amenajare va achiziționa utilaje pentru concasarea deșeurilor din construcții și cele vegetale colectate de pe teritoriul municipiului. Este vorba de betoane pentru a obține piatră spartă, precum și deșeurile vegetale, frunze și masă lemnoasă, care vor fi transformate în compost.
rețele electrice  - Sputnik Moldova, 1920, 07.10.2021
Economie
Slusari: Moldova ar putea fi lovită și de deficitul energiei electrice
Valoarea totală a proiectului „Compostarea deșeurilor vegetale și reciclarea deșeurilor din construcții și demolări în municipiul Chișinău" este de 28,4 milioane lei, dintre care contribuția beneficiarului trebuie să fie de cel puțin 15%. Proiectul de decizie a fost acceptat cu votul unanim al celor 40 de consilieri prezenți în sală.
Fluxul de știri
0