Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Cine este Victoria Furtună, candidatul propus la funcția de procuror general interimar

© Sputnik / Miroslav RotariVictoria Furtună
Victoria Furtună - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Abonare
Victoria Furtună este unul dintre candidații propuși de CSP la funcția de procuror general interimar.
CHIȘINĂU, 6 oct – Sputnik. Victoria Furtună este unul dintre cei doi candidați desemnați miercuri de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor pentru funcția de Procuror General interimar.
Din 21 ianuarie 2008, Furtună a activat în funcția de procuror în cadrul Procuraturii sectorului Botanica a municipiul Chișinău.
Reținerea procurorului general, Alexandr Stoianoglo - Sputnik Moldova, 1920, 06.10.2021
Politică
”În stil Plahotniuc”: Reacții ale experților și politicienilor la reținerea lui Stoianoglo
Ea a fost numită, prin Ordinul Procurorului General al Republicii Moldova nr. 775-p din 18 iulie 2016, în funcția de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție.
Victoria Furtună a instrumentat dosarul fostului ministru al Transporturilor Iurie Chirinciuc și dosarul în care fostul primar al Chișinăului Dorin Chirtoacă a fost acuzat de corupție.
Potrivit Declarație de avere, Furtună deține o casă de locuit cu suprafața de 101,6 m.p., abitație din anul 2017, și un autoturism de model Mercedes.
Victoria Furtună a fost distinsă în 2016 cu Insigna de piept ”Eminent al Procuraturii”.
Consiliul Suprem al Procurorilor urmează să examineze candidaturile, iar la ora 15:00 se vor întruni în ședință pentru a alege procurorul general interimar.
Fluxul de știri
0